Ro Romijn werd geboren in 1959 en heeft van jongs af aan privé-muzieklessen gevolgd. Zijn docenten waren Cees de Ruyter, Piet Meijer, Jan Bot en Jan Bonefaas. Het was vooral deze laatste die hem stimuleerde om ook muziek te schrijven, iets wat hij graag doet.

Na vele jaren in Hardinxveld organist te zijn geweest, is hij dat nu al heel lang in de PKN-gemeente van Giessen-Oudekerk en Peursum. In deze gemeente heeft hij ook geruime tijd het kerkkoor geleid, waarbij hij regelmatig met diverse andere koren heeft samengewerkt. Onlangs heeft hij zijn veertigjarig jubileum als organist mogen vieren.

Zijn fascinatie voor het werk van zijn plaatsgenoot Henk Klop, musicus en kunstschilder, en zijn nauwe vriendschap met hem hebben hem in sterke mate gevormd. ‘Henk heeft me intens leren kijken, luisteren en beleven en als je zo intensief met zo’n markante persoonlijkheid optrekt, heeft dat onvermijdelijk invloed op je. Van deze zeer inspirerende kunstenaar heb ik nooit officieel les gehad, maar toch heb ik wel (al)les van hem gehad.’

Ro is muzikaal van vele markten thuis en zijn muzieksmaak is zeer breed. Dat hoor je regelmatig terug in zijn spel en dat vertaalt zich ook door in zijn composities. Zijn muziek is origineel, verrassend en vaak ook humoristisch.
Het liefst werkt hij achter de schermen en daaruit zijn inmiddels diverse werken voor orgel ontstaan en ook voor andere instrumenten en bezettingen, alsook vocale muziek. Schrijven en het bezig zijn met teksten en tekenen, zijn andere creatieve bezigheden waar hij zijn tijd graag mee vult.