Gerben Budding

Componeert voor: Orgel
Uitgaven:

Organist Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de Sint-Janskerk te Gouda (Moreau-orgel, 1736) en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij vesperorganist van de Utrechtse Domkerk.

Van september 2009 tot juni 2018 was hij hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en vanaf 2016 ook stadsorganist van Gorinchem.

Hij geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere cd-opnamen. Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent en heeft een uitgebreide lespraktijk.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privélessen orgel bij onder anderen Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie.

Voor meer informatie: www.gerbenbudding.nl