Christiaan Ingelse werd in 1948 geboren te Haarlem. Hij studeerde orgel bij Piet van Egmond en aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek in Den Haag bij Adriaan Engels en Wim van Beek. Bij het behalen van zijn solistendiploma ontving hij de zilveren Fock-medaille en de Nicolai-prijs. Hij bekroonde zijn studie met het behalen van de Prix d’Exellence. Ter voorbereiding hiervan specialiseerde hij zich in de barokmuziek bij Gustav Leonhardt en in Wenen aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst bij Herbert Tachezi.

Ingelse was dertig jaar hoofdorganist van de Sint-Janskerk te Gouda en daarbij in het laatste jaar ook stadsorganist van Gouda. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland.
Hij maakte vele cd’s, waaronder een integrale opname op dubbel-cd van het ‘Dritter Theil der Clavier-Übung’ van Johann Sebastian Bach. Zijn nieuwste cd-productie is: Christiaan Ingelse bespeelt de vier orgels van de Goudse Sint-Janskerk, waarop hij, naast het Moreau-orgel en het Leeflang-koororgel, ook het kistorgel van Klop en het kabinetorgel van Mitterreither bespeelt.

Ingelse is actief als componist van koraalbewerkingen voor orgel. Hij componeert in verschillende stijlen: barok, romantisch en gematigd modern. Veel van zijn composities zijn als bladmuziek uitgegeven bij onder andere Boeijenga, Den Hertog, Spiritoso en Willemsen. Op de cd’s Canticum Novum en Psalmen, bron van inspiratie speelt hij eigen psalmcomposities.

Christiaan Ingelse schreef een inmiddels veel gebruikte zesdelige nieuwe lesmethode voor kerkorgel: Organo Pleno en een driedelig supplement: Organo Pleno + (Naarden: Willemsen, 2006-2014). Tevens werkte hij als redacteur en auteur mee aan het Nieuw Handboek voor de Kerkorganist (Zoetermeer: Boekencentrum, 1995).

Zie voor meer informatie: www.christiaaningelse.nl