Chiel Jan van Hofwegen

Componeert voor: Orgel
Uitgaven:

Chiel Jan van Hofwegen (1978) ontving privélessen van Henk van Egmond. Hij studeerde orgel (bachelor) en improvisatie (master) bij Jos van der Kooy, met als bijvak piano bij Jan Wolffs aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan ditzelfde conservatorium studeerde hij tevens twee jaar hoofdvak muziektheorie bij Paul Scheepers, Diederik Wagenaar, Arie Boers en Theo Goedhart. Verder volgde hij de zij-instroom pabo aan de Hogeschool Inholland te Rotterdam. Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde hij het diploma schoolmuziek bij Frits Evelein en Saul de Caluwe.

Chiel Jan volgde masterclasses literatuur en improvisatie bij onder andere Peter Planyavsky, Naji Hakim, Arvid Gast, Rienk Jiskoot en Ton Koopman. Verder ontving hij privélessen van Hayo Boerema (improvisatie) en Pieter Dirksen (oude muziek). In 1998 behaalde hij op het Nationaal Improvisatieconcours te Elburg de prijs voor de vrije improvisatie. Op het Nationaal Improvisatieconcours te Amersfoort ter gelegenheid van het Bachjaar 2000 won hij de tweede prijs. Tijdens het Nationaal Improvisatieconcours te Zwolle in 2003 kreeg hij een eervolle vermelding. Op het Internationale Improvisatieconcours te Haarlem in 2006 ontving hij samen met Robert Kovacs een gedeelde eerste prijs.

Chiel Jan is pianist en coördinator muziek van de Missionaire gemeente ‘Licht op Zuid’ te Rotterdam. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.

Zie voor meer informatie: www.chieljanvanhofwegen.nl