Leo Terlouw

Componeert voor: Orgel
Uitgaven:

Leo Terlouw (1955) studeerde de hoofdvakken orgel (bij André Verwoerd) en piano (bij Elly Salomé) aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde daar de volgende diploma’s: in 1978 onderwijsakte B orgel, in 1980 uitvoerend musicus orgel (met onderscheiding) en in 1981 onderwijsakte B piano.

Na de conservatoriumopleiding volgden diverse cursussen, onder andere een cursus gemeentezang bij Klaas Bolt. Hij was werkzaam als docent orgel en piano aan de muziekschool ‘Alblasserwaard en Vijfheerenlanden’ en Muziek- en Cultuurcentrum Forte te Nieuw-Lekkerland. Sinds 2010 heeft hij een privélespraktijk. Hij was vanaf 1972 tot en met 2022 organist van de hervormde gemeente te Bleskensgraaf. Momenteel maakt hij deel uit van het organistenteam van de Grote Kerk en de Sionskerk te Papendrecht.

Van oktober 2012 tot en met juni 2018 publiceerde hij een Bachproject met 22 afleveringen van elk ruim 40 minuten op www.pcorgan.com. Momenteel publiceert hij met enige regelmaat op zijn YouTube kanaal ‘LeoTerlouwMuziekles’, onder andere koraalgebonden orgelwerk van Paul Ritchie, transcripties van werken van J.S. Bach, delen uit ‘Das wohltemperierte Klavier 1 en 2’ van J.S. Bach en zo nu en dan iets uit het ‘ijzeren repertoire’ (bijvoorbeeld Phantasie über den Choral ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ opus 27 van Max Reger). Dit zijn opnamen met beeld en geluid gemaakt op zijn Hauptwerk-orgel.