Dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit werd in 1985 te Dordrecht geboren. In 2006 en 2007 studeerde hij koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Hij studeerde hoofdvak Orgel Bachelor bij Bas de Vroome en Master bij Ton Koopman. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij hoofdvak Klavecimbel bij docenten Ton Koopman en Tini Mathot. De Bachelor- en Masterstudies werden cum laude afgesloten.

Tijdens zijn studies deed hij onderzoek naar ‘De instrumentale muziek van- en het leven van de figuur J. P. Sweelinck’. Tevens deed hij onderzoek naar de incomplete Cantate BWV 188 van J.S. Bach. Uit deze cantate reconstrueerde hij de Sinfonia naar aanleiding van het complete klavecimbelconcert BWV 1052. Hij studeerde Basso Continuo bij Bernard Winsemius, Patrick Ayrton en Kathryn Cok. Ook volgde hij lessen Historische Documentatie en Capita Selecta (Universiteit Leiden) bij Ton Koopman.

Gerard geeft concerten in binnen- en buitenland. Zo trad hij op in diverse festivals in Frankrijk, speelde hij orgelcontinuo tijdens een tournee naar de Verenigde Staten i.s. met The Juilliard School te New York, speelde hij in Barcelona als klavecimbelsolist de concerten voor 4 klavecimbels van Bach en Vivaldi met het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman.
Hij won diverse eerste en tweede prijzen. Voor een compositiewedstrijd won hij de eerste- en publieksprijs. Nog voor de afronding van zijn studies richtte hij een kamerkoor op met in het bijzonder aandacht voor het zeventiende en achttiende-eeuws repertoire. Sinds de oprichting van het barokorkest Dutch Baroque Orchestra in 2014, heeft dit kamerkoor de naam Dutch Baroque Vocal Consort. Gerard geeft orgel- en klavecimbellessen.

Gerards uiteenlopende muzikale activiteiten als solist, begeleider, continuospeler, dirigent en componist zijn op diverse Cd’s vastgelegd. In 2015 richtte hij zijn eigen platenlabel Dutch Baroque Records op.

Gerard de Wit publiceert regelmatig. Diverse orgel- en koorcomposities staan op zijn naam. Een aantal orgelcomposities werden uitgegeven bij uitgeverij Den Hertog te Houten. Al deze composities werden in 2017 voor de tweede of derde keer in herdruk uitgegeven bij Spiritoso muziekuitgeverij te Ridderkerk. Als kerkorganist is Gerard verbonden aan de Hervormde gemeente te Zwijndrecht, wijk Oude Kerk.

Voor meer info: www.gerarddewit.nl